Találkozások

Amikor imádkozunk, egy asztal körül ülünk vagy térdelünk, melyre ráhelyezünk egy keresztet, a Szentírást, egy gyertyát és egy kis kosarat, melybe az összejövetel végén beletesszük a kis papírkorongokat gyermekeink és mindazok nevével, akiket Jézus kezébe szeretnénk helyezni.

Rögtön az elején kérjük a Szentlelket, hogy vezesse az összejövetelünket, könyörgünk a védelemért, bocsánatot kérünk és megbocsátunk, imádkozunk a csoporttagok szívbéli és lelki egységéért, énekkel és imával dicsőítjük az Urat, olvassuk a Szentírást, miközben megosztjuk gondjainkat a többi édesanyával.

Igyekszünk megérteni azt, amit az Úr személyesen nekünk akar mondani. Nem adunk tanácsot egymásnak, hanem minden gondot imádságba foglalunk. A bizalmas dolgokról, melyeket az édesanyák az imában elmondanak, nem beszélünk a csoporton kívül.

Az imán keresztül az Úr új barátságokat hoz létre. Nyitottak vagyunk arra, hogy a csoportba új édesanyákat fogadjunk be – fizikai vagy lelki anyákat. Nem feledkezünk meg arról, hogy nem kell, hogy ugyanolyan felekezetűek legyenek, mint mi, és nem kell, hogy legyen tapasztalatuk a kis közösségben végzett imával. Hetente egyszer találkozunk, mindig ugyanazon a napon és ugyanabban az órában. Imádkozunk azért, hogy az Úr küldje el a csoportunkba mindazokat az édesanyákat, akiket ott akar látni, és akiknek erre szükségük van.

Míg egy-egy édesanya átadja gyermekeit Jézus kezébe, a többiek csöndes imádsággal támogatják őt. Az Édesanyák Imáiban egy édesanya sem imádkozik maga. Ezek által az imák által az édesanyák mély békét és áldást élnek át, mert személyesen találkoznak Jézussal, és azért is, mert érzik a többi édesanya támogatását.

További információ a hírek oldalon